In fiecare zi, de la capat!

1. Traim in matrix. Fii atent, nu uita, mentine-ti atentia focusata pe colectiv, nu pe individ – vei vedea iluzia colectiva in toata splendoarea ei. Ca un val care ti se ridica de pe priviri – vei avea si socuri dar si epifanii. Ridicolul si sublimul sunt de nedespartit.

2. Nu, nu ai obosit sa fii puternic. De fiecare data, ia-o de la capat, ca si cum nimeni nu te-ar fi dezamagit. Da, minte-te frumos, atfel te mint altii urat.

3. Nu fi pozitiv tot timpul, fii onest. Cand treci prin durere, sufera fara sa dramatizezi. Nu trece peste durere, ci treci prin ea. Reprimarea si fuga de suferinta duc la simptome mult mai grave.

4. Mori de fiecare data cand ti se cere sa mori. Renasti dupa.

5. Accepta realitatea, nepotrivirea, esecul. Dubiul si speranta in ciuda evidentelor te fac sa calatoresti zilnic intre rai si iad.

6. Viata e o calatorie. Cateodata groaznica – te duce prin abisuri de ganduri si de emotii la limita nebuniei. Citeste filosofie, psihologie, biografiile oamenilor care au facut istorie. Toti ne confruntam cu aceleasi dileme, mai devreme sau mai tarziu.

7. Priveste spre maine, nu spre ieri. Ce a fost, a fost. Lucrurile se pot schimba instantaneu – fii pregatit sa prinzi momentul.

8. Ramai curios. Universul are si simtul ironiei si al umorului, dar si simtul sublimului si extazului.

9. Traieste cu gratie – iarta, uita, renunta la oameni toxici, investeste-i pe altii cu credinta. Asta e jocul, de fiecare data e cu risc.

10. Vorbeste despre viata ta. Povestind-o va trebui sa gasesti o logica si un sens. Interpreteaza-ti cu sens sincopele existentiale.

11. Ocupa-te de fericirea altora din cand in cand. Asa uiti de nefericirea ta sezoniera iar binele ti se va intoarce – exista un echilibru in acest univers.

12. Practica rabdarea, timpul iti va da si dreptate si minune!

13. Va fi bine!

Trimite unui prieten! Trimite unui prieten!

 

Leave a Reply