Emascularea femeii de catre barbat

Devenit fenomen intergalatic, intrucat si Afrodita si Venus si mai ales Pandora au pus zeii in dileme, emascularea femeii de catre barbat este si o necesitate si o intreprindere utopica.

Femeia moderna isi asuma in zilele noastre o independenta emotionala si materiala amenintatoare pentru suprematia istorica a barbatului. Si cum matriarhatul nu este o solutie, barbatul incearca sa re(a)duca femeia sub control si dominare, doar ca o face cu metode arhaice, nefunctionale. 0-1.

Natura feminina este supusa, receptiva prin insesi datul ei biologic. Diferentele barbat-femeie nu pot fi intelese fara a accepta  premisele biologice: barbatul este activ, barbatul initiaza si erectia si casatoria, iar femeia  da verdictul. Adica barbatul propune, dar femeia alege intr-un final. 0-2.

Freud vorbea de penis envy ca si frustrare funciara a femeii care a descoperit uimita ca ii lipsesc niscaiva proprietati extero-corporale. Contemporaneitatea vine sa confirme acest fenomen, doar ca se pare ca e reciproc.

 

 

Femeii i-au crescut…aripi catre independenta  cu mult mai mult decat barbatului. Asta si in consecinta faptului ca pentru ea sexualitatea este rezultanta emotiei, pe cand la barbat, de multe ori, emotiile sunt influentate de atasamentul sexual. 0-3.

Drept urmare, femeia are trairi erotice, uneori independente de actul propriu zis, seductia fiind de multe ori suficienta fara a avea nevoie de finalizarea fizica, fiind contorizata ca si orgasm la fel de valabil. Nimfomania multor femei este re-directionata catre seductia “fara numar”, dar asta doar pentru ca i se permite de catre “sexul slab” in fata farmecelor ei amazoniene. 0-4.

Raportul de dominare-supunere poate fi restabilit simplu: daca femeia s-a masculinizat psihologic vorbind, barbatul trebuie sa se efemineze, tot psihologic vorbind. Adica sa dezvolte in personalitatea lui proprietati gen: inteligenta emotionala, sa invete sa asculte, rafinamentul instinctelor, tandrete nemasurata. Nu este o castrare, ci o adaptare la evolutie, un upgrade al “armelor” absolut necesar, fie si doar din respect pentru “inamic”, ca sa nu mai vorbim de perspectiva unei victorii finale (4-4).

Filosofii vorbeau despre starea de androgin catre care tindem la nivel de subconstient, sadit de zei sau pur si simplu de necesitatea evolutiva. Atractia fatala dintre un barbat si o femeie e cu atat mai intensa/patologica, cu cat fiecare dintre ei este mai departe de aceasta stare androginala.

Cu cat te afli la o extrema de masculinitate sau de feminitate, cu atat cautarea jumatatii este mai vitala si mai infocata. Filmele indiene si manelele si-au asumat ridicolul patosului relational, cu nimic mai prejos insa decat poleirile sofisticate occidentale. Realitatea e aceeasi: vrem, cu disperare, comuniune.

Arhetipul clasic de masculinitate inseamna determinare, ambitie, disciplina, control, viziune, decizie. Feminitate inseamna sensibilitate, rafinament, spontaneitate, senzualitate, broderii emotionale. Ambele aspecte in extrema lor atrag si resping deopotriva, pentru ca ceea ce ne atrage la inceput ne si desparte in final. Vrem si rational si irational, adica sa ne pierdem mintile, dar cu cap (da, zeii se plictiseau cand ne-au decis).

Asta pentru ca invidia de care vorbea Freud este una funciara a fiecaruia dintre sexe fata de celalalt, dorind sa asimilam in noi tot ceea ce are celalalt. Daca nu ne reuseste completitudinea prin noi insine, incercam prin afiliere, insa parteneriatul romantic esueaza la capitolul negociere.

Dezastrul  romantic apare atunci cand  fiecare incearca sa se impuna si sa controleze, pe baza fricilor cunoscute si necunoscute. Cand cei doi nu isi asuma rolurile specifice, si mai ales, cand sunt nesiguri de masculinitatea sau de feminitatea lor, incepe telenovela relationala la care suntem cu totii abonati fideli.

Exista o singura solutie, oricat ai cauta un altul sau o alta, pentru ca istoria se repeta cu adevarat daca nu ai invatat de prima oara. Scoala vietii e continua pentru ca nu poti invata despre tine decat trecand de necesitatea  de a invata prin altul.

Poate ca femeia s-a masculinizat pentru ca barbatul s-a efeminat in exces, desi criza de testosteron din zilele noastre are motive reale: lipsesc mentorii, haosul e noua ordine mondiala, iar dilemele sexistentiale sunt sinonime cu istoria umanitatii.

Solutia este sa asimilezi in tine ambele roluri, pentru ca apoi negocierea sa fie pentru un parteneriat intre doi oameni liberi, nu intre doi oameni obositi, fricosi, dependenti. Pana nu atingi un anume grad de completitudine prin tine insuti, orice relatie va fi bazata pe nevoie si pe compromis, si nu pe alegere si pe demnitate. Sclav sau zeu, aceasta-i intrebarea iar raspunsul ti-l da relatia in care te afli.

 

Trimite unui prieten! Trimite unui prieten!

Pentru a programa o sedinta de consiliere sau coaching trimite un email: sofia@artdevivre.ro,  (+40) 727. 490. 830

 

4 comments to Emascularea femeii de catre barbat

 • VIVI

  Emascularea femeii si feminizarea barbatului sunt false, ele sunt generate de stergerea firescului din cotidian datorata banilor.Cistigind bani, femeia e fals independenta iar barbatul devine gay ca na ,sa incerce si el ceva nou ca se plictiseste. Banii si psihosociologia lor indusa este de a uniformiza polaritati.Las ca vine seceta si o sa muncim ca sclavii pentru o bucata de piine, o sa ajungem ca in comuna primitiva, sa vedeti voi atuncea emasculari adevarate de femei, alea ca de la tara frate, dimineata lucru seara la sex…daca mai pot barbatii dupa scormonit pamintul…nu de transpirat la sala cu ochii dupa bagaboante…Psihologie naturala se cheama, sincer nu stiu daca vor mai exista profesii ca asta (psiholog) fara resurse de consum…Think about that!

 • adam

  Gasirea unei reprezentante a sexului frumos care sa dea dovada de feminitate este azi, o cautare zadarnica si obositoare. Femeilor le-au crescut testicole si mereu vor sa demonstreze ca si ele pot. Stim ca puteti, puteti orice! Dar ce uita femeile este ca nu faci decat sa trezesti sentimentul de inutilitate barbatului. Chiar daca poti sa desfaci singura borcanul cu muraturi, clipeste frumos din gene si striga help! Bucuros isi va arata muschii munciti la sala de doua ori pe an. Nu avem nevoie de voi la fel de mult cum voi nu aveti nevoie de noi. Erotismul dispare cand femeii ii atarna ceva intre picioare ce depaseste lungimea barbatului. Sunteti creata dragalase, frumoase, delicate erotice.undeva pe parcurs intrati in competitie cu barbatul si va pierdeti feminitatea. Poate pe gay nu-i deranjeaza, dar pe unii dintre noi da. Inca mai vrem o femeie langa noi nu o femeie barbat. Iar competitia barbat-femeie este inutila si cauzatoare de impotenta timpurie. Suntem prea diferiti
  pentru a lupta pentru “putere” in tabere opuse. Am uitat ca ecuatia barbat-femeie (ptr feministe, femeie-barbat) trebuie sa rezulte o echipa omogena si putere vine din suma celor doi. Fiecare dintre noi, barbat si femeie si-a uitat rolul cu trecerea timpului.

  • Alex

   Bravo, Adam. Nu cred ca pot fi mai concis de atat.

  • mariana

   Gasirea unui reprezentant al sexului puternic care sa dea dovada de masculinitate reala,este azi ..o cautare zadarnica si obositoare. 🙂 Pot schimba textul tau din pc de vedere al femeii ,nu doar pt ca stiu ca pot ..ci pt ca sti si tu ca e adevarat.Nu e nevoie sa ma las ca femeie ,nedezvaluita ,in toata splendoarea calitatilor mele ,doar ca sa suplinesc nevoia barbatului de a-si etala niste functii ” de mascul” :).Poate ca si femeia isi doreste acel barbat care sa spuna “urmeaza-ma”..cu acea siguranta specifica unui lider,cu acea voce care nu lasa loc de intrebari..si sa urmezi,pt ca sti ,o simti ,ca nu e omul care atunci cand se va lovi de obstacole va gandi ” mda…de unu singur era mai usor” sau mai rau ” eu sunt le fac pe toate singur ca-s barbat”, ci va sti sa spuna si sa imparta ,sa asculte pc de vedere al celei careia i-a cerut sa il urmeze,sa vada partenera nu ca ceva de carat dupa el,sau ca pe ceva extrem de sensibil si naiv,,ci ca pe insasi partea blanda,stabila si analitica din el. Prin asta ar trebui caracterizat parteneriatul..prin completare ,femeia prin natura ei e statica iar barbatul un explorator,un cuceritor mobil permanent..linistea femeii va domoli avantul lui,si nu-l va lasa sa se arunce cu capul inainte aiurea,mobilitatea lui ii va aduce curajul de a vedea lumea cu ochii ei,cu el creandu-i posibilitati si protejand-o, nu cu o ea care se abtine de a fi ea insasi ca sa aiba el loc de etalare cu ceva ce deja ea detine (ex tau: forta de a deschide un borcan de muraturi..urasc exemplul tau,mult prea mult folosit). Femeia cu adevarat puternica nu are niciodata intentia de a reduce barbatul la inutilitate,forta unei femei nu sta in capacitatea asta,ci sta in abilitatea de a-l sustine ,intelege fara a cere exlicatii,de a fi oglinda lui sincera si fara ascunzisuri. 🙂

Leave a Reply