Foarte scurt indreptar de fericire

1. Fericirea nu este un tel in sine, ci este un by-product, un produs secundar al actiunilor si gandurilor tale.

2.  Daca iti doresti fericire, leag-o de un scop anume, nu de un om sau de un lucru.

3.  Fericirea nu inseamna absenta problemelor ci capacitatea de a le rezolva. Nu te mai alinta in fata problemelor existentei.

4.   Fericirea este atat de greu de perceput pentru ca mintea noastra este sclava timpului: trecutul pare intotdeauna mai frumos decat a fost, prezentul mai gri decat este in realitate, iar viitorul mai putin complicat decat va fi.

5.  Nu cauta fericirea, ci creeaz-o. Fa altceva decat ai facut pana acum. Reinventeaza-ti mintea. Terapia cognitiva chiar functioneaza.

6.  A fi liber este un ingredient foarte important al fericirii. Elibereaza-te de vini inchipuite, de valori morale ipocrite, de regrete nerezolvabile si de relatii mediocre.

7.  Nu poti fi fericit daca actiunile tale nu sunt congruente cu ceea ce gandesti. Fii mai autentic, chiar daca asta inseamna mai putin “moral”.

8.  Fericirea este o stare temporara, o experienta de varf a existentei tale. Nu fi dependent de continuitatea ei.

9.  De multe ori, a face pe altcineva fericit iti va aduce tie fericire. Incearca, vei zambi.

10.  Desi a trai pe varful muntelui pare a fi o fericire suprema, drumul pana in varf aduce mai multa implinire decat atingerea scopului propus.

11.  Fericirea vine atunci cand gandurile, emotiile si actiunile tale sunt in armonie unele cu altele. Tensiunea apare atunci cand ele sunt in conflict.

12.  Fericirea apare mai ales cand nu te mai judeci atat prin prisma celorlalti. Supraestimezi si pe ei si cat de important esti pentru ei.

13.  Cu cat esti mai autosuficient si mai centrat pe calea ta, cu atat vei mai implinit.

14.  Uneori echilibrul si fericirea sunt incompatibile. Savureaza excesul dar tine-l in control.

15. Decat fa!

 

Trimite unui prieten! Trimite unui prieten!

 

6 comments to Foarte scurt indreptar de fericire

 • Dana Tanase

  Pentru mine fericirea e o chestiune de secunde. Dar ce secunde! Cat dureaza o explozie? Asa au fost la mine momentele de fericire, secunde inegalabile , de neuitat, cu reverberatii adanci in mine. Nu regret nici o secunda din viata mea.

 • sollen

  nu sunt de acord.
  fericirea nu este temporara.fericirea inseamna eliberare,fericirea nu se cauta.fericirea nu depinde de nicio situatie sau persoana.fericirea “ESTE” pur si simplu.fericirea nu “vine”.ea este acolo.este starea naturala a fiintelor.

 • Marius

  prefer 14. Prima (propozitie) este tot la fel de adevarata ca a doua (fraza) … si sunt total diferite … fericirea este egoismul nostru, ca si iubirea de altfel. NU poti sa iubesti pe cineva daca nu te simti bine. Daca te simti bine, conteaza daca iubesti pe cineva? De aici apar problemele de cuplu … hmmm si totusi, ce ne face fericiti? Sofia, imi ti mintea functionala … cand te caut

  • Sofia Dumitriu

   suntem prea dependenti de fericire. ar trebui sa ne multumim cu o stare de implinire constanta, condimentata cu putin stress pentru a evolua, si cu momente de varf de fericire.
   multumesc pentru aprecieri!
   Sofia

 • Ionut B.

  Punctul 15 e la misto, nu? 🙂

Leave a Reply