Pentru ca si Cioran s-a indragostit la 70 de ani

Hai sa lasam cinismul deoparte astazi si sa facem exces de dragoste, ca si cum numai azi ar fi pe pamant. Ca doar si Cioran s-a indragostit la 70 de ani, deci, scuze n-avem. Sa nu fim zgarciti, nici cu sentimentele, nici cu darurile, ca de iubit cu totii iubim pe cineva, ca nimeni e deja luat.

Daca e in amintire, sa-i iertam pe toti nepriceputii – asta e mai mult dar pentru tine, indragostitule de viata. Azi permite-ti sa fii entuziast, asa tamp si invidios si singuratec, participand passive-active la entuziasmul (usor) tamp, hiperbolizat si impartasit al celor intamplati relational.

Ia-ti o pauza de la singuratate si alatura-te frumoasei isterii in masa, pentru ca sarbatorile, de oricare ar fi ele, sunt un pretext minunat de pierdere si regasire in multime. Trairea extinsa sub protectia scuzabila a multimii, e un sentiment orgiastic minunat – profita, prefa-te iubire astazi si poate ca e adevarat dictonul “fake it untill you get it“!

Iar daca esti intr-o relatie, uita azi de dreptate, de nimicurile marete care te justifica dar mai mult te impiedica, si iubeste in ciuda ta si a celuilalt. Iubeste-o pentru isteriile ei, pentru fetishurile ei cu ordinea sau cu dezordinea, pentru insecuritatile ei, pentru fondul de ten ce-i marcheaza teritoriul pe camasa ta alba. Mai mult roz decat alba, pentru ca asa a citit ea in toate prostioarele de pe FB, ca e mai bine sa “rataceasca” in masina de spalat o minuscula lenjerie intima rosie de-a ei cu camasile tale, ca sa renunti la asteptari. Ilogica femina, adorabila Ea – iubeste-o, ca de inteles nu se intelege nici ea.

Iubeste-l pentru ca incearca, chiar incearca, sa-ti fie erou si priceput. Iubeste-l pentru ca se intoarce, mereu smerit, desi ofticat, tot la tine, desi ii e atat de greu sa accepte ca “this is it“. Iubeste-l si aminteste-ti ca doar primii 40 de ani ai copilariei lui sunt mai grei, investeste-l cu credinta si cu ghidare, pentru ca daca tu crezi in el, mai ales cand nici el nu e ca el, el va deveni Acela. Iubeste-l pentru glumele lui proaste, pentru orgoliile lui tribale, pentru ca e sclav dorintei si pentru ca e al tau!

Iar daca chiar iubesti, atunci nu ai nevoie de Valentine’s pentru ca deja sarbatoresti in fiecare zi. Si totusi, mereu se poate mai mult… Surprinde-ti partenerul de Valentine’s, fa-i cunostinta cu Tine!

Trimite unui prieten! Trimite unui prieten!

 

1 comment to Pentru ca si Cioran s-a indragostit la 70 de ani

Leave a Reply