Workshopuri

Atelier de feminitate

Femeia este bijuteria creatiei si a evolutiei. Femeia se defineste prin epoca in care traieste si prin cei care o iubesc. Femeia arareori se iubeste pe sine si arareori se intelege. De ce? Pentru ca indeplineste atatea roluri si isi asuma atatea indatoriri incat magnitudinea dimensiunilor sale devine de multe ori greu de inteles pentru ea insasi.

Iubita, prietena, sotie, om de afaceri, mama, sora, sunt cateva din zodiile sub care fiecare femeie pare a se fi nascut. Femeia traverseaza istoria sub semnul transformarii si devenirii, intrucat fiecare celula de viata cere de la ea sa fie altcineva.

Imagineaza-ti pentru o clipa ca te opresti din goana ta nebuna de a fi totul, de a darui totul. Imagineaza-ti ca te reintorci la tine si ca iti alchimizezi vulnerabilitatile in forte ale destinului. Imagineaza-ti ca te reinventezi, dupa ce ti-ai privit in ochi slabiciunile, neimplinirile, nostalgiile, si ai decis ca cea mai frumoasa poveste de iubire este cu tine insati, asa cum te descoperi, fragila si puternica in acelasi timp.

Aceste reverii existentiale pot deveni realitate. Sunt pasi concreti, trepte care duc prin lumini si umbre, pe care te vom ajuta sa le explorezi catre a descoperi Femeia din tine. In seminariile din aceasta serie vei descoperi cunoastere si regasire, vindecare si revelare, intelegere si inflorire.

Prin diverse metode psihoterapeutice, in workshopurile  Atelier de Feminitate vom scoate la lumina mecanismele inconstiente ale feminitatii si umanitatii din noi.

Cand, unde, cum?

Workshopurile se vor desfasura cate un weekend in fiecare luna, pe parcursul a 6 luni,  6 ore sambata si duminica, orele 11-17.

Locatia se afla in zona hotelului Hilton si a Ateneului.

Fiecare workshop are o tematica diferita, menita a explora o dimensiune importanta a feminitatii. Pe langa aplicatiile terapeutice practice, vom avea prezentari media, invitati speciali din lumea artei, femininului si a frumosului care ne vor vorbi despre cum se vede feminitatea din lumea lor.

Metodele abordate sunt extrase din art terapie, psihodrama, terapii cognitive, terapia prin joc.

Tematica

1. Manual de feminitate

Frumusetea femeii este un subiect indelung dezbatut de oamenii de stiinta, artisti, creatori de moda si toti ceilalti creatori precum si consumatori de frumos.  Marcel Proust spunea „Sa lasam femeile frumoase barbatilor fara imaginatie”. Noi va propunem insa sa descoperim ce este frumusetea, ce este mit si ce este adevar  in acest concept, ce este etern frumos si ce este supus modei si tendintelor. Prin metode specific psihoterapeutice vom identifica arhetipul de feminitate al fiecareia, ne vom descoperi blocajele si mai ales resursele pe care le avem pentru a ne descoperi si valorifica frumusetea atat interioara cat si exterioara. Invitatul nostru special ne va vorbi despre cum se vede frumusetea prin ochii unui artist.

2. Maica Theresa sau Margaret Thatcher?

Se spune ca atunci cand femeile plang, umanitatea evolueaza. Forta femeii de a crea istorie, de a instiga la transformare, o ridica din intunericul lipsit de suflet si de drepturi al vremurilor medievale in lumina recunoasterii moderne a rolului ei catalitic care impregneaza cu sens si ascendenta. Multitudinea responsabilitatilor asumate personal si proiectate social pot deveni insa de multe ori o povara. Iubita si mama, prietena si femeie de cariera sunt doar cateva din rolurile pe care te vom asista in a le identifica, asuma si explora prin diverse tehnici desprinse din variate metode psihoterapeutice.

3. Darurile erosului

Femeia este rara, Ea ingenuncheaza marile personalitati masculine, Ea rastoarna tronurile, Ea opreste anii. Pielea sa este de marmura, iar cind apare Una, Ea pune in impas intreaga lumeFemeia adevarata este cea care face din barbat mai mult decat este. Ea este suficienta pentru ca el sa existe in plenitudine. Louis Pauwels – Conferinta imaginara: „Femeia este rara”.

Femeia a uitat si a abandonat adevarata sa putere feminina: seductia. Femeia naste universuri cand constientizeaza si controleaza fortele sexualitatii cu care a fost daruita. In acest workshop vom explora impreuna mecanismele delicate si in acelasi timp pline de forta ale sexualitatii feminine. Te vom asista in a constientiza si integra fortele sexuale determinante pentru devenirea si implinirea ca femeie.

4. Human design – stiinta alegerilor corecte

Desi s-au scris sute de carti despre arta si stiinta relatiilor, concretul interactiunii dintre barbat si femeie este plin de intreruperi. Cum sa fii intr-o relatie pastrandu-ti identitatea in acelasi timp, cat si cum sa dai si sa primesti  intr-o relatie, care sunt compromisurile cu care poti trai, cat de mult te definesti prin celalalt, cat de mult te pierzi sau te regasesti in barbatul ce ti-l alegi drept partener sunt cateva din intrebarile ce se vor a fi raspunse. Relatiile sunt provocarea maxima pentru a intelege cine esti si ce cauti, sunt examenul de licenta la scoala vietii. Prin tehnici relevante psihoterapeutice vom analiza in acest seminar modul in care relationam, cum sa gasim echilibrul intre agonia si extazul, pacea si razboiul potentiale in relatiile de iubire.

5. Dezvaluirea zeitei

Calatoria ta de descoperire si explorare a intelepciunii si a intuitiei feminine a trupului si a sufletului tau duce prin diferite momente de viata: parteneriat, intimitate, sexualitate, maternitate. Eternul feminin nu este doar o teorie. Doar ca feminitatea nu este eterna. In acest workshop vom identifica si analiza care sunt izvoarele feminitatii tale, care sunt blocajele si resursele tale in a trai potentialul tau intreg de femeie. Invitata noastra speciala ne va dezvalui diverse fatete ale feminitatii.

6. Intregirea cercului

Workshopurile noastre ti-au adus regasire, vindecare si intregire. In intalnirea noastra finala vom analiza care au fost progresele facute in drumul tau catre tine, care au fost asteptarile care ti-au fost indeplinite, care sunt darurile cu care pleci mai departe.

 

Trimite unui prieten! Trimite unui prieten!

Te rog trimite un email daca doresti sa te inscrii la acest workshop

Share This